TAMPA, FL – APRIL 01: Nashville Predators left wing Filip Forsberg (9) celebrates after scoring in the 3rd period of the NHL Eishockey Herren USA game between the Nashville Predators and Tampa Bay Lightning on April 01, 2018 at Amalie Arena in Tampa, FL. (Photo by Mark LoMoglio/Icon Sportswire) NHL: APR 01 Predators at Lightning PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon0401201801815 …
Tampa Bay

Predators vässade klorna – Forsberg hela skillnaden

De tillhör två av NHL:s bästa lag och det skulle inte vara helt orimligt om de framåt sommaren möts i en Stanley Cup-final. I så fall satte sig Nashville i respekt inatt då det vann med 1-4 borta mot Tampa Bay. Detta efter tre poäng av Filip Forsberg.

Bägge lagen hade inför matchen tagit över 100 poäng och både Tampa och Nashville nämns allt mer i snacket om potentiella finallag. Det skulle inte ens dröja åtta minuter av den första perioden innan Ryan Johansen, assisterad av Filip Forsberg, hade 0-1-pucken inne.

NÄTADE I POWERPLAY

Den andra perioden hann knappt starta innan Filip Forsberg gjorde sitt första mål i matchen. Detta i powerplay. Tampa skulle dock skapa lite kontakt senare när Anton Strålman spelade fram Ondrej Palat till reduceringen.

Men Predators var det starkare laget och i den tredje gjorde först Filip Forsberg 1-3 innan Craig Smith kunde fastställa slutresultatet när han assisterades av Mattias Ekholm.
— Det här var en stor seger för oss och ett bra test mot ett av de bästa lagen i ligan. Det är så här det kommer bli i slutspelet, speciellt på bortaplan, så det här var bra, sa tvåmålsskytten Forsberg till nhl.com efter matchen.

STAMKOS LÄMNADE

Ännu mera smolk i Tampas bägare var att storstjärnan Steven Stamkos lämnade matchen med en underkroppsskada en bit in i den andra perioden efter en närkamp med Nashvilles Austin Watson. Stamkos missade även matchen mot Arizona 26 mars med en underkroppsskada. Det finns ingen info om hur pass allvarlig den är.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL