Dick Axelsson petas. Joel Lundqvist har tackat nej.Foto: Bildbyrån

Han var lagkapten för Sverige i OS. Men han kommer inte vara det i VM. Joel Lundqvist har nämligen tackat nej till att vara med meddelar förbundskapten Rikard Grönborg i en intervju med Hockeynews. Dessutom petas Dick Axelsson.

Joel Lundqvist ledde så sent som förra våren Tre Kronor till VM-guld i Köln. Men han kommer inte vara med i jakten på ett nytt.
— Vi frågade om han ville vara med på den här resan. När vi ställer den frågan till SHL- och KHL-spelare är att de hoppar på nu. Vi talar inte om att de är gjutna i VM-laget och ”Lunkan” tog det ganska hårt på när de (Frölunda) åkte ut i kvarten, säger Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg till Hockeynews.

FYRA OS-SVENSKAR PETADE

Dessutom meddelar Grönborg att KHL-trion Jonas Enroth, Erik Gustafsson och Staffan Kronwall inte är tillfrågade om VM-spel. Samtliga var med i OS-laget, så också SHL-forwarden Dick Axelsson som också ratas till VM i Danmark.
— Vi har inte pratat med honom, säger Grönborg.