Foto: Buldbyrån

Frågan om att fylla på trupperna med egna juniorer eller värva är ständigt aktuell och omdebatterad. Till nästa säsong blir den än mer brännande för de allsvenska klubbarna då lånebegränsningar från SHL införs. Hockeysverige.se tog sig en titt på hur klubbarnas äldre juniorlag presterade säsongen som gick.

Till skillnad mot SHL-föreningarna, som samtliga har representation i landets högsta juniorserie (J20 Superelit) var det denna säsong bara fem av de allsvenska klubbarna som hade det. Bäst gick det för Södertälje som tog sig till Top 10, serien dit de fem bästa från den norra respektive södra serien tar sig efter jul.

SJU KLUBBAR I ANDRALIGAN

Tar vi oss en titt på serienivån under, J20 Elit, återfinns sju klubbar där och säsongen som gick var det Karlskoga och Tingsryd som presterade allra bäst genom att vinna sina serier. Dock lyckades de inte ta sig hela vägen upp till Superelit i kvalet.

Två klubbar, Västervik och Pantern, saknar representation på de två högsta nivåerna i juniorernas seriesystem.

Tar vi en överblick på de yngre juniorerna har 11 av de 14 klubbarna representation i J18 Elit, vilken är den högsta juniorserien för den ålderskategorin. Modo tog sig hela vägen till SM-final och vidare kvalificerade sig även Timrå, Almtuna, Björklöven, Leksand, Karlskoga och Troja för spel i J18 Allsvenskan efter jul.

RANKINGEN

Nedan ser ni rankingen för de allsvenska klubbarnas äldre juniorlag baserat på serienivå, steg på serien de avslutade säsongen i och tabellplacering i sina respektive serier.