• Publicerat 6 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton Johansson.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Han har spelat fem SHL-matcher de två senaste säsongerna. Nu får juniorlandslagsmannen Anton Johansson chansen att spela in sig i Örebro Hockey på allvar.

I dag meddelar Örebro Hockey att den 18-årige centern, med IFK Kumla som moderklubb, lyfts upp i A-lagstruppen. Detta efter att ha skrivit ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Anton Johansson var ombytt i två SHL-matcher den här säsongen. Han gjorde elva mål och 26 poäng på 39 matcher i J20 SuperElit för att sedan bli het i slutspelet och skjuta åtta mål på sju matcher när Örebro gick till semifinal.
– Det känns fantastiskt kul att vi kan lyfta upp ännu en junior från våra egna led. Anton är en otroligt seriös kille som vi tror stenhårt på och vill satsa på, säger sportchefen Niklas Johansson.

Johansson har förekommit flitigt i juniorlandslagen genom åren. I fjol var han en del av den svenska U18-VM-truppen. Nästa säsong kan han bli aktuell för en roll i den svenska JVM-truppen i Vancouver.
– Det känns självklart otroligt kul och ärofyllt. För mig är det här en pojkdröm som går i uppfyllelse. Jag har ju fått vara med i några matcher redan men nu ska jag göra allt jag kan för att slå mig in i laget på allvar, säger Anton Johansson om sitt nya SHL-kontrakt,