Jagr tillbaka!Foto: All Over Press

Jaromir Jagr är för närvarande uppskriven på skadelistan för HC Kladno – klubben han själv äger. Efterhängsna problem med ett knä må stoppa legenden från spel, men inte från att fundera på framtiden.

Det är i en intervju med New York Times på plats i Kladno som Jaromir Jagr, 46, nu meddelar att han inte är beredd att utesluta något när det gäller den fortsatta hockeykarriären.
– Jag skulle hellre varit i NHL just nu, men som ett andra alternativ är det här jag vill vara. Jag hade en möjlighet [i NHL] men jag spelade inte tillräckligt bra samtidigt som jag blev skadad.

HC Kladno är just nu indragna i ett tätt seriespel om avancemang till den tjeckiska högstaligan. Utan sin stjärna och ägare Jaromir Jagr har man dock haft det tufft och ser inte ut att kunna ta sig upp till ligan man åkte ut från för fyra säsonger sedan.

Det var 2011 Jaromir Jagr tog över Kladno från sin far, Jaromir Sr, och såg redan innan återkomsten som spelare till att sätta sitt avtryck på klubben. Bland annat är klubbens hemmaarena ombyggd för att matcha NHL-mått istället för den traditionella Europeiska storleken.
– Det finns inte många rinkar här som har NHL-storlek, förklarar Jagr. Jag tror vi har den enda i Tjeckien vilket gör att vi kan spela mer av ett NHL-liknande spel. Jag gjorde det för min egen skull också så jag skulle kunna spela lite längre. Det här är dessutom bättre för fansen. Allt går snabbare med fler chanser och tacklingar, det är mer spänning.

UTESLUTER INGET FÖR FRAMTIDEN

Sejouren hemma i Kladno tycks i vart fall inte ha förminskat Jagrs sug efter att spela hockey. NHL:s näst bäste poängplockare (1,921 poäng) genom tiderna utesluter nu heller inte en comeback till världens bästa hockeyliga.
– Jag tränar på egen hand just nu, säger Jagr. Först vill jag bli helt frisk så får vi se vad som händer sedan. Jag vill inte lägga av än – om inte annat kan jag spela här ett tag till – men min plan är att först bli frisk och sedan se hur högt jag kan nå.

Jaromir Jagr skrev inför säsongen 2017-18 på ett ettårskontrakt med Calgary Flames. På grund av skadeproblem blev det bara 22 matcher för Jagr där han mäktade med sju poäng (ett mål, sex assist) med en genomsnittlig istid på 13.02.