Joel Kellman.Foto: Bildbyrån

I fredags åkte Joel Kellman och hans Karlskrona ur SHL efter förlust mot Timrå. Nu står det klart att 23-åringen stannar i SHL. Nu klubbadress är Brynäs.

Joel Kellman har under de två senaste säsongerna varit Karlskronas poängbästa spelare bägge åren. Nu lämnar han moderklubben. Istället har centern skrivit på för två år med Brynäs.
— Joel är en väldigt bra center, han har presterat bra i Karlskrona där han de senaste tre säsongerna absolut varit en av de bästa i truppen. Vi ser 23-årige Joel som ett mycket bra och spännande nyförvärv till vår trupp inför de två kommande säsongerna, berättar Brynäs sportchef Stefan Bengtzén för klubbens hemsida.

SHL-DEBUTERADE I HV71

Joel Kellman spelade juniorhockey i både Malmö och HV71. I den senare klubben fick han även testa på spel i en SHL-match säsongen 2013/2014. Men det var efter återkomsten till moderklubben Karlskrona samma säsong (på lån) som han verkligen blommade ut som seniorspelare.

2014/2015 vann han lagets interna poängliga i Hockeyallsvenskan med 39 poäng i grundserien. I det lyckosamma kvalet mot Västerås gjorde han sedan fyra mål och var högst bidragande till det överraskande SHL-avancemanget.
— Jag är jätteglad över att komma till Brynäs IF, det är en förening som jag hört mycket gott om och av de signaler jag fått så känns det som att föreningen vill fram och vill vara i toppen. Det ska bli riktigt kul att komma på plats, säger Joel Kellman.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.