Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #23

ANNONS

Vi lägger ännu en vecka bakom oss och kan nu konstatera att vi är inne på upploppet av säsongen då endast tre lag återstår i årets slutspel. Här nedan listas de hetaste snackisarna och spelarna från veckan som nyss har flytt och aldrig mer kommer åter.

Joni Ortio, Skellefteå (5)
Finländaren har varit fenomenal för Skellefteå genom hela slutspelet och hans goda form har fortsatt i de två matcher han spelat i veckan mot Djurgården. I lördagens semifinal tre fick han dock av någon oförklarlig anledning stå åt sidan.

Daniel Rahimi, Växjö (2)
Polis, sheriff, general? Ja, kalla honom vad ni vill. Ett som är säkert är att han kröp under skinnet på Malmöspelarna i semifinalen. Okej, det han gjorde efter slutsignal i match ett var inte snyggt och över gränsen, men utöver det har Rahimi varit så där perfekt elakt som bara han kan. Vågar någon möta Växjö och Rahimi i en final?

Marcus Högström, Djurgården (4)
Är den spelare i de kvarvarande SM-slutspelslagen som har överlägset mest istid med sina 24 minuter blankt per match. 29-åringen är inne i den berömda zonen just nu och verkar inte kunna göra några misstag alls.

Dennis Rasmussen, Växjö
Han har varit glödhet slutspelet igenom och semifinalserien mot Malmö var inget undantag. Surahammarsprodukten kan mycket väl visa sig vara värd sin vikt i guld när Le Mat-pokalen ska delas ut.

Elias Pettersson, Växjö (9)
Killen är 19 år och gör sin första SHL-säsong. Han har passat på att slå lite rekord här och var och när det var dags för övertidsspel i söndagens fjärde semifinal kliver killen fram och skickar sitt lag till semifinal med ett delikatessmål. Man brukar prata om att det är studspuckar som avgör i ”sudden” och inte highlight-mål. Pettersson visade att det visst går att göra det sistnämnda.

Jimmie Ericsson, Skellefteå
Han gjorde comeback tidigare i år efter lång skadefrånvaro och det fanns en del som pratade i termer av att 38-åringen var slut. Men han har växlat upp på slutet och i tisdags avgjorde han match ett mot Djurgårde. Jimmie behöver slutspelet och slutspelet behöver Jimmie.

Veckans

 

…mystik Joni Ortio har varit briljant genom hela slutspelet för Skellefteå. Ändå valde Skellefteås tränarstab att bänka honom till semifinal tre mot Djurgården med hänvisning till att det var bestämt på förhand. Nja, på den va? Det känns som att det är något lurt här. Skadad?

…underhållare Sam Hallam och Peter Andersson. Presskonferenser efter matcher brukar oftast vara sömniga historier. Men efter match tre mellan Växjö och Malmö tetades de respektive tränarna rätt charmigt framför media. Andersson pratade om uteblivna utvisningar, Hallam pratade om uteblivna manualer. Andersson fortsatte med att minsann ALLA hade sett att hans lag berövades en solklar straff, medan Hallam mest verkade tycka att det var konstigt hur Andersson hade pratat med ALLA så kort inpå matchslutet.

…#hållkäft Adam Reideborn hade en tung afton i torsdagens semifinal. Till lördagens retur var de allra flesta övertygade om att det istället skulle vara Joacim Eriksson som fick förtroendet. Men Reideborn fick en ny chans och tackade genom att nästan hålla nollan.

…eftersläng Vi har varit inne på det innan. Daniel Rahimis slag på Fredrik Händemark efter slutsignalen av semifinal ett var definitivt inte snygg. Men han slapp avstängning och kom tillbaka för att vara helt briljant i det fysiska spelet därefter.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch