Erik Karlsson.
Ottawa

Erik Karlsson vill inte lämna Ottawa: ”Det är här jag kommer att hamna till slut”

ANNONS

De flesta förväntar sig att han blir trejdad den här sommaren, men Erik Karlsson säger själv att han helst av allt blir kvar i Ottawa Senators.
– Det kommer att bli förändringar. Förhoppningsvis är jag inte en av dem, sade Karlsson i samband med Ottawa Senators säsongsavslutning.

Spekulationerna kring Erik Karlssons framtid i Ottawa Senators organisation har varit i gång sedan nyår. Det var efter en intervju där han sa att han skulle ”få vad han är värd” när hans kontrakt löper ut sommaren 2019 som ryktena om att han var på väg birt från Sentors startade på riktigt.

Kring trade deadline uppgavs 27-åringen vara riktigt nära att bli skeppad till Vegas Golden Knights, men affären föll aldrig på plats. Det behöver emellertid inte stå i vägen för en affär till sommaren, då de flesta förväntar sig att Karlsson kommer att tvingas lämna klubben.

När stjärnan spelade sin sista match för säsongen i hemmamötet med Winnipeg Jets 2 april avslutade han matchen med att plocka upp pucken efter slutsignalen. Många tolkade det som en symbolisk handling från Karlssons sida, ett sista minne från sin tid i klubben. Svensken förnekade det efteråt och förnekade även i går att han vill bort från klubben.

När Ottawa Senators hade rensning i omklädningsrummet efter en rätt misslyckad säsong var han förhoppningsfull kring att få vara kvar i klubben.

VILL STANNA I OTTAWA

– Det är inget jag planerar ska hända, men det finns en möjlighet, sade Karlsson till mediauppbådet i Canadian Tire Centre på måndagen.
– Vi gick igenom mycket tillsammans under säsongen, och det kommer att bli förändringar. Förhoppningsvis är jag inte en av dem.

Erik Karlsson var i vanlig ordning produktiv för Ottawa Senators. Trots att han missade elva matcher på grund av skadebekymmer och privata angelägenheter samlade han ihop 63 poäng (9+53) och var med i toppen av backarnas poängliga. För Senators gick det desto sämre. Laget slutade långt från en slutspelsplats efter att bara ha vunnit 28 matcher.
– Jag kom hit för nio år sedan, och det här har varit det tuffaste året för mig personligen, både som hockeyspelare och för mig som människa, konstaterade Karlsson.

Han har funnits i Ottawa Senators organisation sedan klubben valde honom som 15:e spelare i första rundan 2008. Nu är frågan om den tiden är över. Själv hoppas han inte det.
– Jag älskar den här omgivningen, jag älskar organisationen och jag älskar staden. Det är här jag bor och det är här jag kommer att hamna till slut, oavsett vilka vägar jag tar hit. När allt ska summeras, så kommer det här att ha löst sig självt, sade Erik Karlsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch