• Publicerat 11 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Henrik Malmström.Foto: Bildbyrån/Nils Jakobsson

Han kom till klubben på ett korttidskontrakt för att täcka upp för en skadad spelare. Tio säsonger senare lägger forwarden Henrik Malmström av som Sparta Sarpsborgs största poängmakare genom tiderna.

2007 spelade Henrik Malmström senast i Sverige och Frölunda. Efter en säsong av bänknötande i SHL var han redo att testa på något nytt. Flytten till Finland och Ilves blev inte heller vad han hade hoppats på och resan fortsatte till Jesenice I Slovenien.

Inför säsongen 2008/09 hade han ingen arbetsgivare klar när Sparta Sarpsborg i Norge hörde av sig. De erbjöd ett fyraveckors-kontrakt för att ersätta skadade landsmannen Kent Lindberg. Malmström nappade – och resten är historia.

”HAR GJORT ETT FANTASTISKT JOBB”

Tio säsonger senare avslutar den nu 39-årige Henrik Malmström sin karriär som Sparta Sarpsborgs bästa poängplockare genom tiderna. På 432 matcher i norska ligan har han svarat för 195 mål och 485 poäng.
– Henrik har gjort ett fantastiskt jobb för oss. Vi är evigt tacksamma för det jobb han har gjort för oss, säger Daniel Björnberg i klubben till Sarpsborg Arbeiderblad.

Malmström, med rötterna i Kristianstad, var med om att vinna norska mästerskapet med Sparta 2011.