Bengt-Åke Gustafsson.Foto: Bildbyrån/Gustav Mårtensson

Han fick sparken av Olten i februari. Nu står det klart att Sveriges före detta förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson tar över Stjernen i Norge.
— Som tränare vill du alltid ha en utmaning, säger Gustafsson till Fredrikstad Blad.

Leif Strömberg inledde den nyss avslutade säsongen i norska Stjernen men lämnade i december. Nu är det klart att en annan svensk ska leda klubben in i framtiden: Bengt-Åke Gustafsson.
— För mig är det här en intressant utmaning. Jag fick förfrågan i tisdags. Jag kom hit i tisdags, pratade lite med klubben och fick genast en bra känsla. Som tränare vill du alltid ha en utmaning, och det känner jag att jag får säger Gustafsson till Fredrikstad Blad.

FICK LÄMNA I FEBRUARI

Bengt-Åke Gustafsson har sedan han basade över Tre Kronor haft tränaruppdrag i KHL, Tyskland och Schweiz. De två senaste säsongerna har han tränat Olten i NLB, men fick lämna det uppdraget i februari.
— Vi kommer få en vinnarskalle. Jag har liksom många fler följt hans framgång och sett vad han har gjort, säger den förre norske landslagsspelaren Örjan Lövdal som numera är marknadschef i Stjernen.