Pekka Alcén har klart med nytt jobb.Foto: Bildbyrån

Han har plockat fram målvakter som Jacob Markström och Anders Lindbäck. Tidigare under säsongen lämnade Pekka Alcén Brynäs på grund av hälsoskäl. Nu står det klart att 58-åringen kliver in som målvaktstränare i norska Lillehammer.

Det var vid juletid 2017 som Per-Erik ”Pekka” Alcén tvingades kliva av rollen som målvaktstränare i Brynäs på grund av tidigare hjärtproblem. Tanken var att han skulle vara sjukskriven ett tag, men han återkom aldrig.

SER FRAM MOT CHANSEN

58-åringen har plockat fram målvakter som Jacob Markström, Anders Lindbäck, Niklas Svedberg, Joacim Eriksson och Eddie Läck. Nu står det klart att han kliver in i det norska finallaget Lillehammer där han ska ansvara för samtliga målvakter utom a-lagets.
— Det känns skitkul att få den här chansen, säger han till Hockeypuls och fortsätter:
— Det är en bra klubb och jag ser verkligen fram emot det här. Jag kommer att jobba tre dagar och vara ledig i tre dagar och rulla på så.

Lillehammers a-lag, som häromdagen föll mot Fredrik Söderströms Storhamar i final i den norska ligan, tränades säsongen som gick av svensken Mikael Kvarnström. Dessutom var det dubbelt svenskt på målvaktssidan med Christoffer Bengtsberg och Ludvig Engsund.