Garry NunnFoto: Bildbyrån

AIK har plockat in två nya tränare till nästa säsong. Framför allt har man dock förstärkt laget med den norska ligans poängkung Garry Nunn.

Han har sagts vara klar en tid och nu är det också officiellt. Garry Nunn, poängkung i den norska ligan efter att ha gjort 62 poäng på 45 matcher i Frisk Asker, är klar för AIK. Den 28-årige kanadensaren har tidigare fört en ganska undanskymd tillvaro i AHL men fick ett rejält genombrott säsongen som gick.
– Jag har bara hört gott om AIK, att det är en stor klubb men en bra tradition och att de siktar på att vara ett topplag och kriga om att gå upp till SHL kommande säsong, säger han i ett pressmeddelande.

Samtidigt stärker AIK också upp ledarstaben. Jeff Jakobs, som vann norska mästerskapsguldet som assisterande tränare till Fredrik Söderström, är klar för klubben. Precis som Peter Nylander.

MÖTTES I SEMIFINALSERIEN

Duon ska backa upp Thomas Mitell.
– Att vi blir tre i ledarstaben är ett tecken på att vi vill komma närmare individen och spelarna och därmed utföra ett mer noggrant arbete, säger klubbens sportchef, Anders Gozzi.

Jakobs lämnar också lite information kring nyförvärvet Nunn, då de möttes i det norska slutspelet.
– Garry är en rapp, avig, spelskicklig och duktig skridskoåkare. Det som främst sticker ut är snabbheten. Att inte behöva vara rädd för hans omställningar kommer vara skönt. Nu gäller det för oss istället att få ut det bästa av Garry – och de andra spelarena i laget under säsongen.