Joel Persson, Rasmus Dahlin och Elias Pettersson gör upp om titeln årets rookie.Foto: Bildbyrån

På måndagsförmiddagen tillkännagav SHL vilka tre spelare som är nominerade till titeln Årets Rookie i ligan för säsongen 2017/2018. Rasmus Dahlin, Elias Pettersson och Joel Persson kommer göra upp om titeln på SHL Awards.

Det är på sin hemsida SHL meddelar att Frölundas Rasmus Dahlin tillsammans med Växjöduon Joel Persson och Elias Pettersson gör upp om titeln Årets Rookie.

Supertalangen Rasmus Dahlin, som fyllde 18 år för bara några dagar sedan, debuterade i SHL redan förra säsongen. Men då kom han inte upp i det antal matcher som hade diskvalificerat honom för att vara med i rookie-snacket även i år. 20 poäng på 41 SHL-matcher blev hans facit i Frölunda under säsongen som var.

DUBBELT VÄXJÖ

Joel Persson kom till Växjö från division ett-klubben Kristianstad. Klivet två våningar upp i seriesystemet verkar dock inte varit några problem för 24-åringen som snittade näst mest istid i powerplay hos smålänningarna och totalt gjorde 34 poäng under säsongen.

Elias Pettersson kom till Växjö från Timrå och snickrade ihop smått fantastiska 56 poäng, flest av en junior under en säsong genom tiderna. Hela säsongen har varit som en saga för 19-åringen som dessutom kom tvåa i skytteligan med sina 24 mål.

Vinnaren presenteras på SHL Awards den 30 april.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.