Gustav Nyquist i VM 2016.Foto: Bildbyrån/Ludvig Thunman

Tre Kronor får välbehövlig spets i VM. Gustav Nyquist är klar för spel i turneringen.

Gustav Nyquist var under ett par veckor för två år sedan Sveriges hetaste hockeyspelare. Han dominerade totalt i VM och sköt sju mål på åtta matcher. När han sedan inte togs ut i World Cup blev det näst intill ramaskri.

Nu är han tillbaka i landslaget. Det svenska ishockeyförbundet bekräftar på sin hemsida att Detrotstjärnan är klar för spel i VM. Han blir den elfte VM-spelaren som ansluter till landslagstruppen, den tolfte om Lias Andersson räknas in. Det blir Nyquists tredje VM. Han var även med 2014 då han noterade 4+2 på tio matcher under turneringen.

28-åringen kommer från en säsong med 21 mål och totalt 40 poäng i Detroits tröja. Det var faktiskt hans poängmässigt sämsta säsong sedan han på allvar tog klivet upp i NHL säsongen 13/14.