David Rundqvist och Tor Immo förstärker Leksand.Foto: Bildbyrån

Det var med och åkte ur Hockeyallsvenskan med Troja/Ljungby. Men Tor Immo och David Rundqvist stannar i ligan. Idag blev de klara för Leksand.

De tillhörde de mer framstående spelarna i det Troja/Ljungby som förra veckan blev klara för degradering till Hockeyettan Tor Immo vann hela seriens skytteliga med sina 27 mål och David Rundqvist kom trea i den totala assistligan med sina 28 målgivande passningar.
— En målskytt och en spelare som är väldigt bra i tung trafik, säger tränaren Leif Carlsson i ett pressmeddelande om Tor Immo och fortsätter med Rundqvist.
— En center med fin skridskoåkning. Han är en bra passare och synkar även bra med Tor Immo.

SPELADE I KLUBBEN SOM JUNIOR

För Tor Immo blir det en återkomst. Han har nämligen som junior representerat klubben. Han ser fram mot att fortsätta sin utveckling Leksand.
– Det har varit ett mål för mig att få komma tillbaka och representera LIF igen. Jag ser fram emot att få spela inför de trogna fansen, säger 23-åringen.

25-årige David Rundqvist har tidigare i karriären spelat SHL-hockey för Färjestad och Djurgården. Men även allsvenskt med Karlskoga och Modo innan han inför säsongen kom till Troja. Han berättar i pressmeddelandet att han vill komma till en klubb som siktar framåt och uppåt.
— I Leksand får jag spela i ett sånt lag, och jag kan även få en roll där jag får vara offensiv och bidra med det jag är bra på, säger han.

Häromdagen gjorde Leksand klart med backarna Lucas Nordsäter och Daniel Gunnarsson, samt målskytten Thomas Valkvæ Olsen.