• Publicerat 17 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
MÅLSKYTT. Marcus Sörensen gjorde sitt andra slutspelsmål i natt.Foto: John Hefti-USA TODAY Sports IBL

Kan det bli några fina förstärkningar från Anaheim Ducks till hockey-VM för svensk del? Efter nattens 1–8-förlust mot San José Sharks är Ducks på väg att åka ut Stanley Cup-slutspelet med buller och bång.

Jakob Silfverberg uppges redan ha tackat nej till VM-spel, men Hampus Lindholm och Rickard Rakell finns också tillgängliga. Efter nattens brakförlust mot San José Sharks i slutspelet finns det inte mycket som tyder på att Anaheim Ducks säsong kommer att bli så mycket längre.

Ducks förlorade båda hemmamötena med San José Sharks och var piskade att vinna i natt för att skapa lite liv i serien. I stället förlorade de med hela 8–1 i SAP Center efter at ha släppt in fyra raka mål i andra perioden.

Marcus Sörensen var i högsta grad involverad i Sharks ryck. Han sköt 3–1 tidigt i andra perioden och följde upp det med att spela fram Eric Fehr till 4–1. För det utsågs han till matchens tredje stjärna.

45 RÄDDNINGAR AV JONES

Sharks hade åtta olika målskyttar i matchen och faktum är att samtliga ombytta tolv forwards hade minst en poäng. Joonas Donskoi och Logan Couture var poängbäst med 1+2 vardera. Matchens kanske största frontfigur var ändå Sharks målvakt Martin Jones, som svarade för 45 räddningar.

Rickard Rakell var den enda som överlistade Jones när han satte sitt första slutspelsmål till 1–1 i den första perioden.

Tidigt på torsdag morgon spelas match fyra i San José. Då har Sharks chansen att säkra ett avancemang till andra rundan.

San José – Anaheim 8–1 (1–1, 4–0, 3–0)
San José: Logan Couture (2), Joonas Donskoi (1), Marcus Sörensen (2), Eric Fehr (1) (Sörensen, Melker Karlsson), Tomas Hertl (2), Joe Pavelski (1), Evander Kane (3), Timo Meier (1).
Anaheim: Rickard Rakell (1).
San José leder serien med 3–0 i matcher.