• Publicerat 17 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Dick Axelsson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Han har vunnit VM-guld och spelat OS-hockey. Men nu är Dick Axelsson färdig i Tre Kronor. På Instagram meddelar forwarden att han inte kommer att representera landslaget igen.
– Det har varit en ära, skriver han.

Dick Axelsson har karriärens mest produktiva SHL-säsong bakom sig. Återkomsten till Färjestad slutade med succé och 45 poäng (21+24) på 48 matcher. Det bidrog till att han tog plats i den svenska OS-truppen.

Efter säsongen var Axelsson dock inte med i någon av trupperna inför VM – och han kommer heller inte att spela i landslaget igen. Den snart 31-årige stockholmaren har nämligen beslutat sig för att avsluta landslagskarriären.
”Det har vart en ära att få representera Sverige men nu tackar 28:an för sig i landslaget”, skriver han på Instagram.

HAR PLACERATS I AIK

Dick Axelsson debuterade redan 2008. Sedan dess har det blivit två VM-turneringar och ett OS på internationell nivå. VM-guldet i Globen 2013 är givetvis den stora höjdpunkten.

Det är oklart var Axelsson kommer att spela nästa säsong. Kontraktet med Färjestad har gått ut, men han har ännu inte lämnat besked kring vad som väntar härnäst. Sedan tidigare har AIK i Hockeyallsvenskan nämnts som en tänkbar ny klubbadress.

https://www.instagram.com/p/BhqlQZhHZHE/?taken-by=dickaxelsson

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.