• Publicerat 17 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Måns Hansson.Foto: Bildbyrån/Christian Örnberg

Backtalangen Måns Hansson har gjort sitt val efter en poängrik säsong i Hockeyettan med Kristianstad. Nu meddelar IK Oskarshamn att man lagt beslag på 20-åringen.

Som sistaårsjunior tog backlöftet Måns Hansson möjligheten att bli utlånad från Malmö Redhawks till Kristianstad IK i Hockeyettan. Det blev en lyckad flytt. 20-åringen ersatte den till Växjö flyktade Joel Persson på lagets blålinje och stod för 32 poäng (4+28) på 38 matcher i KIK:s tröja.

Det är en produktion som tar honom till Hockeyallsvenskan och IK Oskarshamn.
– Oskarshamn känns som ett rätt och spännande steg för mig i min utveckling. Jag har lärt mig mycket under min första säsong i seniorhockeyn. Nu ser jag verkligen framemot att ta nästa steg, få ännu bättre möjligheter att utveckla mitt spel och hjälpa laget till en ny stark säsong, säger Hansson i ett pressmeddelande.

ERSÄTTER MARCUS BJÖRK?

På meritlistan har två SHL-matcher med Malmö och en match med U17-landslaget. Nu kan han bli den som ska ersätta den gångna säsongens stora backöverraskning i Hockeyallsvenskan, Marcus Björk, som har gått till Örebro i SHL efter att ha vunnit backarnas poängliga.
– Ung och offensiv back som även han kommer från en stark säsong med mycket poäng, både fem mot fem och i powerplay. Han har verktygen för att bli riktigt bra och vi ska ge Måns alla förutsättningar för att utvecklas bra hos oss. Med hårt jobb och lite flyt vet vi att det kan gå fort, säger sportchefen Per Kenttä.

Kontraktet löper över kommande säsong.