• Publicerat 17 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Robin Rahm.Foto: Bildbyrån

Robin Rahm lämnar svensk ishockey – igen. Efter kvalmisslyckandet med Leksand flyttar han vidare till Österrike och Graz 99ers.

Han inledde säsongen i danska Odense, men när Leksand behövde målvaktshjälp inför slutspurten av säsongen värvades Robin Rahm, 31, till dalaklubben. Där blev det fem allsvenska matcher och ytterligare två kvalmatcher när laget misslyckades med att ta steget upp i SHL.

Nu lämnar värmlänningen Sverige igen. Ny klubbadress blir österrikiska Graz 99ers i alpligan EBL, där tidigare Malmö Redhawks-backen Robin Weihager återfinns.
– Jag har hört mycket positiva saker om EBEL och jag ser verkligen fram emot att spela där, säger Rahm i ett pressmeddelande från Graz.

Robin Rahm slog igenom i Färjestad säsongen 2009/10, men blev sedan avstängd för dopingbrott i två år. Sedan comebacken i SHL med Brynäs 2012 har han även spelat för Malmö och AIK i allsvenskan samt danska Sönderjyske utöver klubbarna han representerade den gångna säsongen.