Henrik Törnqvist.Foto: Bildbyrån

Timrå har idag gjort klart med sitt tredje nyförvärv sedan SHL-återkomsten. Det handlar om forwarden Henrik Törnqvist som närmast hämtas från Linköping.

Sedan tidigare har sportchefen Kent Norberg gjort klart med anfallarna Mattias Guter från Karlskrona och Ludvig Rensfeldt från Rögle. När tredje nyförvärvet idag presenterades handlar det återigen om en forward. Nämligen Henrik Törnqvist från Linköping.
— Henrik är en spelare med stor utvecklingspotential. Han är fortfarande ung och har trots det redan gjort över 200 matcher i SHL. Det kommer att bli riktigt spännande att se och följa hans utveckling i Timrå IK, säger sportchefen Kent Norberg till klubbens hemsida om sitt nyförvärv.

INLEDDE SÄSONGEN I KARLSKRONA

Henrik Törnqvist har varit i Linköping under hela sin junior – och seniorkarriär förutom 38 matcher för Karlskrona under den nyss avslutade säsongen innan han bytte tillbaka till LHC i januari.

Totalt blev det sex mål och två assist i SHL under 2017/2018 för den 21-årige forwarden.