Mattias Janmark.Foto: All Over Press

Det ramlar in positiva VM-beskedet nästan varje dag nu. Senast i raden: Mattias Janmark.

Tre Kronor kan få ihop ett fint lag även till årets VM. Så sent som häromdagen sade Rickard Rakell och Hampus Lindholm att de var sugna på VM-spel och nu är det näst intill klart att även Mattias Janmark kommer.

Janmark har utgående kontrakt med Dallas men både han och förbundet har jobbat för att ändå få honom till VM. Nu rapporterar Viasats Jonatan Lindquist på twitter att Janmark har tackat ha. Han skriver att det bara är försäkringsfrågan som ska lösas men att det är en ”minimal risk att det inte händer”.

VM-DEBUT

Mattias Janmark fick hela förra säsongen förstörd av en skada men kom tillbaka fint den här säsongen och spelade en ganska stor roll i Dallas. Det blev till sist 19 mål från svenskens klubba.

Det här blir hans första VM.