• Publicerat 20 april, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Bud Holloway. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Skellefteå åkte på en ny tung smäll i final två. Och laget förlorade inte bara matchen med 0-4. Bud Holloway tvingades kliva av och spelade bara knappt fyra minuter.
– Skada, förklarar lagets tränare Bert Robertsson. 

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Skellefteå AIK förlorade även den andra finalen (0-4). Laget gjorde dock en bättre insats, speciellt i den andra perioden. Hoppet fanns inför de sista tjugo minuterna, trots ledning 2-0 för Växjö. Men efter bara 14 sekunder inträffade det som inte fick hända. Ett mål i baken kommer sällan lägligt, men det här blev på något sätt spiken i kistan.
– 3-0 kommer som en jäkla kalldusch. Det måste jag villigt erkänna, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson på presskonferensen.
– Vi hade bra momentum och bra energi i hallen. Och på något vis tycker jag att det skiftar över på Växjö där igen. De spelar kyligt och får på något vis luft under vingarna.


Bud Holloway och Bert Robertsson (höger).
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

”VI HAR HANTERAT SKADOR FÖRUT”

Förlusten i final två var inte den enda missräkningen för hemmalaget. Skellefteå åkte även på en ny skada. Forwarden Bud Holloway spelade knappt fyra minuter innan han tvingades kasta in handduken.
– Skada, förklarar Robertsson.

Är det någonting som oroar och är allvarligt? 
– Nja. Har man så pass ont att man inte kan lira, då förutsätter jag att det är någonting som är ganska allvarligt. Men jag har inte fått någon rapport där, utan vi får se.

Är känslan att han kan spela i final tre på lördag? 
– Jag har som sagt ingen rapport. Men min känsla är att han spelar. Sedan får vi se. Men vi har kroppar så det räcker. Det är inget problem. Vi har hanterat skador förut, så jag är inte orolig för det scenariot.