Lukas Wernblom och Adam Boqvist gjorde två av Sveriges mål.Foto: Bildbyrån

3-1-segern i premiären mot Schweiz följdes upp av en ny seger idag. Men det var ingen enkel match. Sverige vann med 4-3 mot Vitryssland efter en rysarmatch.

Småkronorna har mött de på pappret två svagaste lagen i VM när de inledde mot Schweiz och idag mötte Vitryssland. Det har blivit två segrar för Sverige men det inte direkt något förtroendeingivande spel vi fått se från svenskt håll.

Det blev visserligen seger även i dagens match – men oj, vad Småkronorna fick slita för att vinna mot Vitryssland. Vitryssarna ledde efter den första perioden med 1-0 men Sverige kvitterade i den andra via mål av Lukas Wernblom. Efter att Vitryssland återtagit ledningen klev Adam Boqvist fram och såg till att det åtminstone var oavgjort inför slutakten.

HV-CENTERN AVGJORDE

Det var länge och väl 2-2 i den tredje perioden – men drygt elva minuter in i den kom det så förlösande 3-2-målet från Linköpings Nikola Pasic. Av bara farten kom också 4-2 från David Gustafsson.

Vitryssland gav sig dock inte utan reducerade ytterligare en gång till 4-3, med knappt två minuter kvar. Sverige lyckades dock hålla undan och säkra den andra raka vinsten i VM-turneringen i Ryssland.

I morgon väntar USA. De föll med 6-4 i premiären mot Kanada och vann med 8-5 igår mot Schweiz. Det kan med andra ord bli målrikt i morgon.