Randy Carlyle.Foto: All over press

Anaheim var slutspelets stora besvikelse. Men coachen Randy Carlyle får fortsatt förtroende på sin post.

Många höjde på ögonbrynen över att Anaheim över huvud taget återanställde Randy Carlyle som coach. Men nu står det klart att mästarcoachen från 2007 får chansen att coacha laget en tredje säsong sedan återkomsten.

På en mediaträff igår bekräftade general manager Bob Murray att Anaheim inte kommer göra några förändringar på ledarsidan. Detta trots att Ducks var slutspelets stora fiaskolag och blev svepta av San José Sharks redan i den första slutspelsrundan.
– Det var remarkabelt att vi ens tog oss till slutspel med tanke på alla skador vi hade, ska Murray ha sagt uppger LA Times.

VILL BLI SNABBARE SOM LAG

Anaheim hade stora skadeproblem, inte minst under säsongens första halva då i princip samtliga lagets centrar var skadade. Efter en till stora delar svag säsong orkade Ducks emellertid höja sig mot slutet och tog till sist en bekväm slutspelsplats.

Murray menar dock att Anaheim behöver utveckla sitt spel och i synnerhet bli snabbare.
– Vi har några killar som aldrig har varit speciellt bra skridskoåkare, det måste vi vara ärliga med. Hur förbättrar vi det? Vi vet att vi måste göra några förändringar.

General manager riktade även kritik mot den forna storstjärnan Corey Perry. Perry sköt bara 17 mål men tjänar alltjämt drygt 8,6 miljoner – fram till 2021.
– Han måste börja spela snabbt.