Rod Brind'Amour.Foto: All Over Press

Han är en av Carolinas största ikoner. Nu kan Rod Brind’Amour komma att ta ta över klubben.
– De vet om att jag är intresserad, säger han till News Observer.

Åren 2000 till 2010 representerade Rod Brind’Amour Carolina Hurricanes. Han var kapten och en av de stora stjärnorna när laget vann Stanley Cup 2006. Såväl 2006 som 2007 blev han dessutom utsedd till NHL:s bästa defensiva forward.

De senaste sju säsongerna har Brind’Amour, som fått tröja 17 upphängd i taket i Carolinas hemmaarena, varit assisterande tränare för klubben. En säsong var han dessutom utvecklingsansvarig för Hurricanes forwards. Nu vill han ta över som huvudtränare.
– Om du aldrig försöker får du aldrig veta. Anledningen till att jag säger ‘Varför inte?’ är för att jag har gjort det här i åtta år nu och jag tror att jag kan hjälpa till på ett eller annat sätt och se om vi kan ta oss förbi det här hindret, säger han till News Observer.

”KOMMER INTE BLI BÄTTRE SOM ASSISTERANDE”

Bill Peters klev i veckan av jobbet som huvudtränare efter att ha haft jobbet i fyra år. Nu menar Brind’Amour att det är dags för honom att ta över.
– Jag kommer inte att bli bättre eller lära mig mer som assisterande. Tiden är inne nu. De försöker hitta den bästa personen för jobbet och om det är jag är det jättebra, och om det inte är jag så förstår jag det.
– De vet om att jag är intresserad och vi får se vad som händer. De kommer hitta den bästa personen.

Han menar att han dragit nytta av att stå i båset med Bill Peters, som nu uppges ta över Calgary.
– Han är en bra coach och jag lärde mig mycket av honom.

Rod Brind’Amour har aldrig haft något huvudtränarjobb. Han har ett år kvar på kontraktet som assisterande tränare.