Sara Grahn.Foto: Ronnie Rönnkvist och Bildbyrån

Idag offentliggjorde Luleå att de värvat Brynäs OS-målvakt Sara Grahn efter åtta raka säsonger i Gävle-klubben. Dessutom ansluter backen Ebba Berglund.

Sara Grahn har i över tio års tid varit bofast i det svenska landslaget och var med och vann brons 2007. 2012 vann hon målvaktsligan gällande både räddningsprocent och insläppta mål per match i världsmästerskapen.

TOTALT TOLV STORA MÄSTERSKAP

Nu blir det alltså Luleå den kommande säsongen meddelar klubben.
— Det känns både jättekul och spännande att få flytta till en storsatsande förening inom damhockeyn och få testa på något nytt tillsammans med Luleå Hockey/MSSK, berättar målvakten för sin nya klubbs hemsida.

Sara Grahn har spelat totalt elva säsonger i SDHL för Brynäs, men även Linköping. Totalt har hon spelat tolv internationella storturneringar i form av VM och OS.
— Vi är otroligt glada att vi har kunnat knyta till oss Sara Grahn, en målvakt som precis som vår lagkapten Jenni Hiirikoski är ett föredöme när det gäller att förbereda sig på ett proffsigt sätt, säger tränaren Fredrik Glader och lägger till:
— Hon har dessutom en imponerande meritlista.

BACK IN – TVÅ FÖRLÄNGER

Samtidigt meddelar Luleå att man hämtar backen Ebba Berglund från vårens SM-finalmotståndare Linköping.
— Vi försökte värva Ebba Berglund redan förra säsongen, så det känns nu jättebra att hon väljer oss för de kommande två säsongerna i sin utveckling som hockeyspelare, säger tränaren Fredrik Glader.

Som om inte detta vore nog står det också klart att Luleå förlänger kontrakten med Noora Tulus och Josefine Hoegh-Persson.
— Sammanfattningsvis är vi mycket glada över att förlänga med både Noora och Josefine och därigenom kunna fortsätta med önskad kontinuitet på forwardsidan, säger Glader till hemsidan.