• Publicerat 24 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
David Ullström.Foto: Bildbyrån(/Stefan Lantz

David Ullström lämnar HV71. I ett pressmeddelande skriver klubben att forwarden fått ett NHL-erbjudande han valt att tacka ja till.
– Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL, säger 29-åringen.

HV71 går miste om flera tunga namn inför nästa säsong. Sedan tidigare är det klart att Erik Brännström, Victor Ejdsell och Kevin Stenlund försvinner till Nordamerika. Mycket tyder även på att Pierre Engvall och Lawrence Pilut gör detsamma.

Men det stannar inte där. Nu kommer även beskedet att David Ullström lämnar HV71 för att ta chansen i NHL. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.
– Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL. Nu har jag fått ett kontraktserbjudande från en NHL-klubb och det är en chans som jag gärna vill ta. Samtidigt vill jag tacka alla underbara HV-fans för denna gången, säger David Ullström.

TREA I DEN INTERNA POÄNGLIGAN

29-åringen återvände till Jönköping och moderklubben under förra säsongen. Han spelade dock bara en dryg match under lagets väg till SM-guld efter att ha drabbats av ett otäckt armbrott i den andra kvartsfinalen mot Färjestad.

Den här säsongen noterades han för sex mål och 30 poäng på 47 matcher. Det räckte till tredje plats efter Pilut och Ejdsell i HV71:s interna poängliga.

David Ullström draftades av New York Islanders i fjärde rundan 2008. Han spelade också för organisationen mellan 2010 och 2013. Då blev det 49 NHL-matcher och ytterligare 140 i AHL med Bridgeport Sound Tigers.

Det är inte officiellt vilken NHL-klubb han ska skriva på för.