• Publicerat 24 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gustav Possler.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Djurgården tappar en hel del spelare inför kommande säsong, men en som blir kvar är Gustav Possler. I dag förlängde han sitt kontrakt med ytterligare två år.
– Det var inget att tveka på. Jag vill vara med på resan, säger han.

Gustav Possler kom till Djurgården från Modo efter klubbens degradering till Hockeyallsvenskan 2016. Första säsong förstördes av skada och Possler spelade bara 21 matcher med två mål och två assist som utdelning.

Den här säsongen fick han vara desto friskare, spelade 41 matcher och gjorde 16 poäng (5+11) i grundserien. Det var dock i slutspelet som 23-åringen började visa prov på vilken potential han besitter. På elva matcher svarade han för sju poäng (2+5) och tog för sig på ett fördelaktigt sätt.

Nu har Djurgården beslutat sig för att förlänga Posslers kontrakt. I dag meddelade man att forwarden skrivit på för två nya år i klubben.

”ANVÄNDBAR I OLIKA ROLLER”

– Gustav har efter fjolårets oturliga skada och den tuffa konkurrensen i höstas haft en väldigt positiv utvecklingskurva från december månad och framåt, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande.
– Han har fungerat bra i flera olika omgivningar vilket gör honom möjligt användbar i olika roller och kedjekombinationer nästkommande år. Vi har en stark tro att vi med Gustavs hjälp ska kunna fortsätta utveckla hans spel och poängproduktivitet mot en riktigt hög SHL-nivå.

Possler själv känner samma sak.
– Det känns grymt bra. Jag känner att vi har något bra på gång och jag vill vara med på den resan. Det var inget att tveka om när jag fick förslaget. Jag gillar fansen, lagkamraterna och ja jag trivs, säger han.

Gustav Possler har gjort192 SHL-matcher med Modo och Djurgården och noterats för 35 mål och 82 poäng.