• Publicerat 24 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonathan Rodensjö.Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Västervik har gjort klart med sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Det är centern Jonathan Rodensjö från Linköping som ansluter till laget.
– En tvåvägscenter med ledaregenskaper, säger sportchefen Emil Georgsson om nyförvärvet.

Säsongen 2016/17 spelade han två allsvenska matcher på lån med Västervik. Nu återvänder Jonathan Rodensjö till klubben på heltid. I dag skrev den 20-årige centern från Järfälla kontrakt med Västervik över den kommande säsongen.

Rodensjö kommer närmast från Linköping, där han har spelat 13 SHL-matcher och noterats för ett mål de två senaste säsongerna. Den gångna säsongen gjorde han 20 poäng (6+14) på 33 J20-matcher.
– Jonathan är en tvåvägscenter med ledaregenskaper som också kan spela ytterforward, säger nytillträdde sportchefen Emil Georgsson.
– Han gjorde ett bra intryck på både mig och Mattias Karlin när han var inlånad från Linköpings HC för två säsonger sedan. Jag hoppas och tror att han kan ta nästa steg i sin utveckling hos oss.

Jonathan Rodensjö kom till LJC från Järfälla 2014. Under sin tid i klubben var han med om att ta ett SM-brons med J20-laget.