Roger Öhman.Foto: Bildbyrån

I år ledde han laget till semifinal. Men efter bara en säsong som Djurgårdens damlagstränare väljer Roger Öhman att fortsätta sin karriär någon annanstans. 
– Det är alltid tråkigt att lämna en klubb, säger han. 

Det är inte lätt att coacha ett lag till att vinna ett andra raka SM-guld. Det fick Roger Öhman bekänna när hans Djurgården den här säsongen var regerande mästarinnor. Stockholmsklubbens slutspel tog slut i semifinalen redan i semifinalen.

På tisdagen, strax efter lunchtid, meddelade Roger Öhman via Djurgårdens hemsida att han tackar för sig och flyttar hem till Malmö, närmare sin familj.
– Jag har blivit väldigt proffsigt omhändertagen och mottagen av Djurgården sen dag ett när jag kom hit. Det är en proffsig organisation. Jag känner att jag just nu behöver en annan utmaning, säger han.

Nu är jakten på hans ersättare i full gång för Nils Ekman. En person som enligt hemsidan kommer att presenteras inom kort.
– Vi är nöjda med det arbete som Roger har lagt ner hos oss. Det är tråkigt att han väljer att inte stanna kvar men vi skiljs som vänner och har full respekt för hans beslut, säger sportchefen om Öhmans insatser.