Albin Carlson.Foto: Bildbyrån

Timrå nöjde sig inte bara med att presentera en back under onsdagen. Tidigare blev ju Västerviks Oskar Drugge klar. Nu meddelar man att Almtunas Albin Carlson spelar SHL-hockey nästa säsong.

Redan för ett par veckor sedan ryktades det om Albin Carlson till Timrå. Detta rapporterade Hockeypuls. Nu är det också bekräftat av klubben att det blir så.
— Albin är en spelskicklig back som gjorde ett väldigt bra intryck på mig när han var här på lån från Modo hos oss för två säsonger sedan, säger sportchefen Kent Norberg till Timrås hemsida.

KOMMER FRÅN ALMTUNA

Carlson har de två senaste säsongerna spelat för Almtuna i allsvenskan men som Norberg är inne på så har 24-åringen tidigare tillhört Modo där han står noterad för 96 SHL-matcher.
— Det känns väldigt inspirerande att få komma tillbaka till Timrå IK. Jag stortrivdes i klubben när jag var utlånad hit och att få möjligheten att komma tillbaka känns jätteroligt! Timrå har gjort en fantastisk resa tillbaka till SHL, kommenterar Albin Carlson.

Albin Carlson gjorde under säsong tre mål och elva assist för Almtuna i Hockeyallsvenskan och hans signatur, tillsammans med värvningen av Oskar Drugge tidigare idag, innebär att Timrå nu har fem backar på kontrakt inför nästa säsong.