• Publicerat 25 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Håkan Åhlund.Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn har klart med en ny tränare, skriver MrMadhawk. Det är Håkan Åhlund som tar över klubben efter Björn Hellkvist. Samme Åhlund som tvingades bort från IK Pantern under den gångna säsongen.

Håkan Åhlund inledde förra säsongen som tränare för IK Pantern i Hockeyallsvenskan. Men även om laget presterade bra resultat på isen var det stormigt utanför densamma. En maktkamp inom klubben resulterade i att det byttes en hel del folk på ledarsidan. Åhlund var en av dem som slutligen fick lämna klubben för att ersättas av oprövade Joby Messier.

Nu ska Håkan Åhlund emellertid ha klart med ett nytt uppdrag i Hockeyallsvenskan. Enligt MrMadhawk är 50-åringen klar som ny huvudtränare för IK Oskarshamn. Där ska han ersätta flyktade Björn Hellkvist, som tagit över Modo. Med sig får Åhlund sin assisterande tränare från Pantern, Fredrik Hallberg.

Håkan Åhlund har efter en framgångsrik spelarkarriär varit huvudtränare i Kumla och assisterande tränare i Örebro. Jobbet i Pantern var hans första huvudtränarjobb på hög nivå.

LÄS ÄVEN: Måns Karlsson – Vi kanske inte ska lita på vår första instinkt