• Publicerat 25 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
August Nilsson.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

Karlskrona HK fortsätter att satsa ungt efter degraderingen till Hockeyallsvenskan. I dag presenterade klubben två nya backar, Josef Ingman och August Nilsson.

Degraderingen till Hockeyallsvenskan var ett stort dråpslag för Karlskrona. Men efter att ha slickat såren och tagit avsked av SHL efter tre säsonger i ligan har man nu börjat se framåt.

På onsdagen presenterade sportchefen Patric Larsson två nyförvärv i form av backduon Josef Ingman och August Nilsson. Ingman kommer närmast från Kallinge/Ronneby, där han noterades för 25 poäng (3+22) på 40 matcher i Hockeyettan.
– Josef är en puckskicklig back med bra skridskoåkning och dessutom ”rightare”. Vi tycker att han har stor utvecklingspotential, säger Larsson om den i Modo fostrade 23-åringen.

BEHÅLLER J20-LAGETS KAPTEN

Nilsson kommer närmast från Växjö, där han var ombytt i nio SHL-matcher den gångna säsongen. Han spelade i Västerås säsongens dessförinnan, men har även hunnit med stopp i Djurgården och Modo.
– August är en ung kille med stor utvecklingspotential. Han är storväxt med bra fart på skridskorna och har även SHL-meriter från förra säsongen med Växjö, säger Larsson om 19-åringen.

Klar för A-lagsspel med KHK är även André Nordstrand, 20, som har spelat i klubbens J20-lag de senaste två åren. Stockholmaren har även varit ombytt i tre SHL-matcher. I J20 SuperElit, där han var KHK:s kapten, blev det 30 poäng (13+27) på 38 matcher.