Patrick Roy.Foto: All Over Press

Efter kaoset i Colorado har Patrick Roy gått utan coachjobb. Fram tills nu.

Sommaren 2016 avgick Patrick Roy mycket plötsligt från jobbet som huvudtränare för Colorado efter att inte ha kommit överens med general managern Joe Sakic. Sedan dess har målvaktslegendaren gått utan coachjobb.

Nu har han dock hittat en ny arbetsgivare. Han återvänder som tränare och general manager i Québec Remparts, klubben han rollerna åren 2005 till 2013. Det skriver NBC. Han var innan tiden som huvudtränare också klubbens ägare från år 1997, en position han höll till 2014.

UTSÅGS TILL NHL:S BÄSTA TRÄNARE

Roy vann Jack Adams Award, priset för NHL:s bästa tränare, 2014 efter en succésäsong där ett utdömt Colorado vann stentuffa Central Division och tog sig till slutspel. Därefter följde ett par tuffa år för hans del.

Nu blir det alltså en återkomst till juniorhockeyn och ett coachjobb i juniorligan QMJHL. 2006 vann han Memorial Cup, juniorhockeyns motsvarighet till Stanley Cup, med Québec.