Mika Zibanejad och Erik Gustafsson.Foto: Bildbyrån

En småtrög start och en avvaktande avslutning av matchen till trots. Tre Kronor imponerade i sin första match med NHL-stjärnorna på plats.

Gustav Nyquist, Hampus Lindholm, Adrian Kempe och Rickard Rakell deltar inte i Sweden Hockey Games och Elias Pettersson spelar inte förrän på lördag. Men i övrigt var det till stora delar Sveriges VM-lag som ställdes på banan i Scaniarinken i matchen mot Tjeckien.

Och det såg långa stunder bra ut för Tre Kronor. ”Rätt” spelare levererade och segern mot Tjeckien var aldrig riktigt hotad. 1-0 kom emellertid av en av lagets doldisar. Lagkaptenen Mikael Backlund spelade fram Moras Jacob Nilsson, som pricksköt in 1-0.
– Fantastiskt kul att få göra mål i såna här matcher, säger han till SVT.
– De kommer ju från NHL, så något bra har de ju gjort, sade han om de nya lagkamraterna från NHL.

STORSTJÄRNORNA MÅLSKYTTAR

I andra perioden slog två av lagets största stjärnor till. 2-0 kom i en kontring av Mika Zibanejad och 3-0 kom kort därefter av Oliver Ekman-Larsson. Ekman-Larsson utgick sedan i slutet av matchen efter att ha fått ett skott på sig.

I samma veva kom Tjeckiens reduceringsmål till 3-1. Sverige avslutade matchen svagt och Tjeckien hade en hel del lägen att också göra 3-2. Sett över 60 minuter var det dock inget snack om saken – Sverige var klasser bättre än Tjeckien.