Markus SvenssonFoto: Bildbyrån

En av SHL:s bättre målvakter de senaste åren är tillbaka i ligan. Enligt uppgifter till MrMadhawk kommer Markus Svensson nästa säsong vara Färjestads målvaktsess.

Markus Svensson gjorde en mäktig resa från utskälld och hånad som backup till Viktor Fasth i AIK, till att bli en absolut toppmålvakt i Skellefteå under några år. Efter två SM-guld med klubben flyttade han till Ryssland för spel i Spartak Moskva, där han varit de två senaste säsongerna.

Nu återvänder han till Sverige. Han uppges bli Färjestads nya målvakt. Det är initierade MrMadhawk som kommer med avslöjandet.
– Okej, är jag? Får vara tråkig och säga inga kommenterar på den och hänvisa till min agent, säger Markus Svensson.

Madhawk skriver att Alexander Salák var klubbens förstahandsval men att han tackat nej. Därför har valet nu fallit på den 33-årige smålänningen i stället. Ett rätt okej andraval, med tanke på att Svensson vann Honken Trophy så sent som 2016.