• Publicerat 27 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jack ConnollyFoto: Bildbyrån

Jack Connollys karriär i SHL går vidare. Nu är amerikanen klar för sin fjärde klubb i Sverige. I dag skrev han på för Luleå – som även får behålla centerlöftet Isac Lundeström

Jack Connolly kom till Sverige och Färjestad efter att ha vunnit Hobey Baker Award som den amerikanske collegehockeyns främsta spelare 2012. Sedan dess har den nu 28-årige centern hunnit med stopp i Leksand och Rögle innan han nu alltså är klar för spel i Luleå till kommande säsong.

Connolly, som har gjort 126 poäng på 251 SHL-matcher, ser fram emot den nya utmaningen.
– Jag och min fru har trivts väldigt bra i Sverige under de säsonger som jag spelat där så vi ser verkligen fram emot att flytta norrut och ansluta till Luleå Hockey för den kommande säsongen, säger han i ett pressmeddelande.
– Till kommande säsong kan ni förvänta er en ganska allsidig center som kommer göra sitt yttersta för att hjälpa laget att vinna så mycket matcher som det bara är möjligt.

SÄKRAR LUNDETRÖM EN SÄSONG TILL

Connolly fick lämna Rögle, trots kontrakt med klubben, efter att ha svarat för 19 poäng (5+14) på 52 matcher den här säsongen. Det är hans poängmässigt sett sämsta facit i SHL-karriären.

Utöver att värva Connolly har Luleå även sett till att förlänga kontraktet med centerlöftet Isac Lundeström, 18. JVM-spelaren, som tippas gå i första rundan av NHL-draften i sommar, har skrivit på för en säsong.
– Det känns jätteroligt att Lundeström fortsätter sin utveckling tillsammans med oss även nästa säsong. Han är en av våra största talanger och har välförtjänt fått spela både i JVM och med Tre Kronor efter säsongen. Så nu ser vi fram emot att se honom ta nästa steg i sin utveckling, säger general managern Stefan ”Skuggan” Nilsson.

Lundeström gjorde 15 poäng (6+9) på 42 matcher den gångna säsong.