William Karlsson och Jonathan Marchessault.
Vegas

UTKLASSNINGEN – Vegas förstalina bakom storseger

Sju mål på fyra vinstmatcher i första rundan. Sju mål i första matchen i andra rundan. Vegas Golden Knights offensiv varvade upp ordentligt i den första konferenssemifinalen mot San José Sharks. Seger med 7–0 efter nio poäng av lagets förstakedja.

Det var två lag som gick rent i första rundan som skulle mötas i en oviss conferenssemifinal i Pacific Division, hetta det på förhand. Men första mötet mellan Vegas Golden Knights och San José Sharks blev allt annat än ovisst.

Vegas, som bara sköt sju mål på de fyra matcherna man behövde för att avfärda Los Angeles Kings, fullständigt krossade San José med 7–0 i match ett hemma i T-Mobile Arena.

En dryg vecka efter att ha avancerat till andra rundan under sin första NHL-säsong osade Vegas Golden Knights av spelglädje och fart. Fyra mål inom loppet av sju minuter dödade matchen. San José lät Martin Jones stå kvar i kassen efter den tidiga knocken, men när Shea Theodore skickade in 5–0 i andra perioden tog Aaron Dell över.

KANES MATCHSTRAFF GAV TVÅ MÅL I BAKEN

Trots att man gick in i slutperioden med en stor ledning trappade inte Vegas av på takten.  När Evander Kane crosscheckade Pierre-Édouard Bellemare i ansiktet och fick matchstraff utnyttjade hemmalaget det genom att göra ytterligare två mål.

7–0 och lika många mål på tre perioden som man gjorde under hela den första rundan. Samtidigt höll Marc-André Fleury nollan för tredje gången på fem slutspelsmatcher. Veteranmålvakten stoppade 33 skott och har räddat 163 av 166 skott så här långt. Han har inte släppt in mål på 122 minuter och fyra sekunder.

Offensivt visade Vegas toppkedja prov på sin fina kemi. William Karlsson (tre assist), Jonathan Marchessault (1+2) och Reilly Smith (tre assist) hade nio poäng tillsammans i storsegern. Det ger hemmapubliken stor anledning att se fram emot match två i samma arena natten mot söndag, svensk tid.

Vegas – San José 7–0 (4–0, 1–0, 2–0)
Vegas: Cody Eakin (2), Erik Haula (2), Jonathan Marchessault (1) (William Karlsson), Alex Tuch (2) (Karlsson), Shea Theodore (2), Colin Miller (1) (Karlsson), James Neal (2).
Vegas leder med 1–0 i matcher.