• Publicerat 30 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Patrik Norén.Foto: Ronnie Rönnkvist

Patrik Norén lämnar Leksand och Hockeyallsvenskan bakom sig. Nästa klubbadress blir Skellefteå AIK i SHL. Nu meddelar klubben att man skrivit ett tvåårskontrakt med backen.
– Han har fin skridskoåkning och han är väldigt duktig att hantera pucken, säger sportchefen Mikael Lindgren om nyförvärvet.

Patrik Norén har över 350 allsvenska matcher bakom sig, men bara en SHL-säsong. Nu är tanken att det ska bli fler för den 25-årige backen från Säter.

I dag blev det klart att han lämnar Leksand i Hockeyallsvenskan och förstärker Skellefteå AIK. Kontraktet är skrivet på två säsonger framåt.
– Jag är väldigt glad att se Patrik spela hos oss, säger Mikael Lindgren i ett pressmeddelande.
– Han har varit Allsvenskans bästa back den här säsongen och han känns mogen att ta nästa steg i sin karriär.

”KÄNNS FANTASTISKT KUL”

Norén svarade för tre mål och 14 poäng på 52 allsvenska matcher med Leksand.
– Han har fin skridskoåkning och han är väldigt duktig att hantera pucken. Han är duktig offensivt och kan även spela fysiskt, säger Lindgren.

Patrik Norén har spelat allsvensk hockey i Timrå och Almtuna utöver sina två sejourer i Leksand.
– Det känns fantastiskt kul och väldigt inspirerande att få komma upp till Skellefteå. Jag tycker man spelar en riktigt rolig ishockey och när möjligheten att komma hit dök upp blev jag otroligt glad. Hört enbart positiva saker om föreningen av spelare som varit här innan vilket givetvis gjorde valet ännu enklare, säger Norén själv.