Erik Gustafsson.Foto: All Over Press

Luleå Hockey presenterade under onsdagseftermiddagen en tung pjäs i lagbygget. Skicklige tvåvägsbacken Erik Gustafsson med meriter från NHL, KHL samt även OS nu senast är klar för klubben. Kontraktet parterna emellan sträcker sig över hela fyra säsonger.
– Det kommer bli kul att spela svensk hockey igen, säger Gustafsson

Att läsa Erik Gustafssons, 29, meritlista är som att rabbla upp hockeyvärldens bästa ligor. NCAA, AHL, NHL, KHL, NLA och nu så även SHL. Luleå blev den svenska klubb som vann dragkampen om Gustafsson och passade således på att kontraktera honom för fyra säsonger av bara farten.

– Det känns både roligt och inspirerande att flytta upp till Norrbotten och spela med Luleå Hockey. Vi har haft en bra dialog under en längre tid och det kommer bli kul att spela svensk hockey igen. I mig kan LuleåFans vänta sig en spelare som alltid vill vinna och som alltid spelar med stort hjärta – vilket jag hoppas kommer göra att jag passar bra in i Luleå Hockey, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

”EN VIKTIG PUSSELBIT UNDER LÅNG TID FRAMÖVER”

Luleå Hockeys sportchef, klubblegenden Stefan ”Skuggan” Nilsson säger i ett uttalande att han är mycket nöjd med nyförvärvet:
– Vi är väldigt glada över att ha kontrakterat Erik Gustafsson för de kommande fyra säsongerna. I honom får vi in en viktig pusselbit under lång tid framöver. Erik besitter naturliga ledaregenskaper och är dessutom en bra back både offensivt och defensivt – helt enkelt en back på högsta nivå som vi kommer ha mycket nytta av de kommande säsongerna.

Enligt hemsidan kommer Gustafsson bära tröja nummer 29 under sin tid i Luleå.