Stanley Cup-slutspelet fortsätter oförtrutet på, men i det färska avsnittet av NHL-timmen hinner Linus, Uffe och Jonatan även med att gå igenom stundande hockey-VM. Det blir inte minst en närmare titt på Tre Kronor och supertalangen Elias Petterssons roll i laget.
– Jag ser honom gärna i en kedja med Mika Zibanejad och Rickard Rakell, säger Jonatan Lindquist.

På fredag startar hockey-VM i Köpenhamn och Herning. NHL-timmen kommer att ha två av sina röster på plats då både Uffe Bodin och Jonatan Lindquist ska täcka turneringen för respektive arbetsgivare. Tillsammans med redaktören Linus Hugosson tar men i den här veckans avsnitt ett brett grepp om årets VM-turnering och utnämner Tre Kronor till en av de tydliga guldfavoriterna tillsammans med Connor McDavid-ledda Kanada.

Man diskuterar även hur Tre Kronor bäst utnyttjar supertalangen Elias Pettersson. Både Uffe och Jonatan är inne på att den Vancouver Canucks-draftade forwarden bör nyttjas i en offensiv roll och få speltid i powerplay.

Dessutom förundras man över att så få av NHL:s bättre målvakter sökt sig till turneringen, där både Sverige och Kanada har reservkeeprar från NHL som sina toppmålvakter. Det blir även prat om USA:s märkliga oförmåga att lyckas i VM-turneringar.

Givetvis hinner det även bli en del NHL-snack också:
* Pratas det för lite om Tampas Brayden Point i NHL?
* Varför har det inte tänt till mellan Pittsburgh och Washington?
* Är Buffalo en bra destination för Rasmus Dahlin? Jonatan och Uffe är oeniga.
* Och så blir det självklart en ny tävling med möjlighet att vinna presentkort från gameday.se.

Detta och mycket mer i det 208:e avsnittet av NHL-timmen!

MEDVERKANDE:

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

KONTAKT:

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

LÄNKAR TILL LYSSNING:

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify