Tommy Samuelsson.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Efter förlusten i SM-finalen har nu Skellefteå AIK utsett den kapten som ska navigera skutan till ett nytt guld. Det handlar om ingen mindre än nygamle tränaren Tommy Samuelsson som skrivit på för klubben.
– Det är en stor fördel att Tommy förstår bygden, säger SAIKs sportchef Mikael Lindgren.

Tommy Samuelsson var senast tränare för Skellefteå AIK säsongen 2005-06. Den gången slutade det med avancemang till Elitserien (dåvarande SHL) efter 16 års frånvaro för SAIK i den högsta divisionen. Sedan dess har Samuelsson hunnit med att agera såväl assisterande- som huvudtränare för Färjestad BK under flera vändor, samt haft huvudansvaret för Vienna Capitals och ERC Ingolstadt.

Nu blir det alltså Skellefteå AIK och rollen som huvudtränare de kommande två åren. Stefan Klockare, Krister Holm och Bert Robertsson fortsätter dock alla i sina nuvarande roller.

”FYRA PERSONER SOM KOMPLETTERAR VARANDRA PÅ ETT BRA SÄTT”

– Att vara ledare på den här nivån kräver otroligt mycket. Bert, Krister och Stefan har gjort ett fantastiskt jobb men också haft en väldigt hög arbetsbelastning, säger Mikael Lindgren till Skellefteå AIKs hemsida, och fortsätter:
–  Vi har hittat en lösning med fyra personer som kompletterar varandra på ett bra sätt och nu får vi ytterligare en ledare som visat att han kan få både lag och individer att växa.

Skellefteås kontrakt med Tommy Samuelsson sträcker sig över två säsonger.