• Publicerat 3 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jonas Röndbjerg.Foto: Bildbyrån

Den danske forwardstalangen Jonas Röndbjerg blir Växjö trogen. I dag förlängdes hans kontrakt med en säsong.

Jonas Röndbjerg har haft en positiv utvecklingskurva sedan han kom till Växjö 2016. Efter att ha debuterat i SHL i fjol blev det i år 35 matcher och elva poäng (6+5) för 19-åringen. Därmed har han levt upp till villkoren för att få ett förlängt rookiekontrakt och blir klubben trogen.
– Jonas hade en jättefin utveckling den här säsongen och vi ser fram emot att fortsätta utvecklas tillsammans, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Röndbjerg draftades av Vegas Golden Knights i tredje rundan som 65:e spelare förra sommaren. Han kommer ursprungligen från Rungsted i Danmark och hann spela 65 matcher i danska ligan innan han flyttade till Växjö.

Bakom sig har han två JVM för Danmark och den gångna säsongen hann han även debutera i A-landslaget.