Jonathan Davidsson.Foto: Ronnie Rönnkvist

Jonathan Davidsson blev näste Djurgårdsspelare att skriva på ett NHL-kontrakt. Han har sajnats upp av Columbus.

De senaste dagarna har Axel Jonsson-Fjällby och Lukas Vejdemo skrivit kontrakt med Washington respektive Montréal. Idag blev Jonathan Davidsson bli näste djurgårdare att skriva på ett kontrakt med en NHL-klubb.

21-åringen draftades först i sjätterundan förra sommaren men lyckades efter en stark säsong draintresse till sig från Columbus. På fredagskvällen skrev han dessutom på sitt första NHL-kontrakt. Ett treårigt rookieavtal.

”EN MOGEN UNG MAN”

GM Jarmo Kekäläinen är nöjd över att ha sajnat svensken.
– Jonathan är en snabb och skicklig spelare som presterade bra siffror i SHL den här säsongen. Det är en smart spelare och en mogen ung man, och vi tror han har en väldigt ljus framtid i den här organisationen, säger finländaren till klubbens hemsida.

Jonathan Davidsson slutade tvåa i SHL-tvåan Djurgårdens poängliga med sina 31 poäng, fördelade på tio mål och 21 målgivande passningar.