Mattias Karlsson.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Idag blev det klart var Mattias Karlsson spelar nästa säsong. Det har tidigare ryktats om Almtuna. Men istället blir det Leksand för 33-åringen.
— En spelare som vet vad som krävs och som gärna vill vara med och hjälpa de yngre killarna att bli riktigt bra hockeyspelare, säger huvudtränaren Leif Carlsson.

Mattias Karlsson har en lång karriär bakom sig med spel i SHL och KHL. Nu blir det Leksand i Hockeyallsvenskan de två kommande säsongerna.
— Det är en väldigt rolig utmaning att få komma till Leksand, med den historia som klubben har. Med en supporterkultur som slår de flesta i landet ser jag verkligen fram emot att få åka in på isen till första hemmamatchen och få ha den fantastiska publiken i ryggen, säger han till klubbens hemsida.

INTE FÅTT VISA SIN OFFENSIV

Tränaren Leif Carlsson tror backen kan hitta tillbaka till sitt offensiva spel efter ett par säsonger i ett defensivt inriktat lag. Dessutom säger Carlsson att Karlsson blir nyttig för de yngre i truppen.
— En stabil, lugn, trygg och erfaren back, vars främsta styrkor är storleken och ett riktigt bra skott. Han har dessutom betydligt bättre offensiva kvaliteter än vad han har fått visa på senare år, då han spelat i ett lag som har spelat väldigt defensivt.

Mattias Karlsson debuterade i SHL redan säsongen 2002/2003 för Brynäs och har sedan dess spelat över 400 matcher i högstaligan för Brynäs, Färjestad, Timrå, HV71 och Karlskrona. Mellan de två sistnämnda klubbarna hann han även med en säsong i KHL för Severstal Cherepovets.

För ett par veckor sedan skrev Uppsala Nya tidning att det fanns en kontakt mellan Karlsson och Almtuna. Men nu är det alltså seriekonkurrenten Leksand som fått hans signatur.