4.07574544 May 3, 2018; Pittsburgh, PA, USA; Washington Capitals defenseman Brooks Orpik (44) defends as Pittsburgh Penguins right wing Patric Hornqvist (72) makes a pass to Evgeni Malkin (71) during the second period in game four of the second round of the 2018 Stanley Cup Playoffs at PPG PAINTS Arena. Mandatory Credit: Don Wright-USA TODAY Sports IBL …
Washington

Superstjärnan gjorde viktigt mål – då hyllade han svensken: ”Han är otrolig”

När Pittsburgh tog en livsnödvändig seger i match fyra mot Washington Capitals var hjältarna många. Bland annat en svensk som hyllades stort av Evgeni Malkin efter 3-1-segern.

Washington Capitals hade vunnit de två senaste matcherna och en seger för Pittsburgh i nattens match var av yttersta vikt. Segern kom också och det var mycket tack vare forwarden Jake Guentzel som gjorde två mål.

LÅNG VIDEOBEDÖMNING

I slutet av den andra perioden vid ställningen 1-1 gjorde Evgeni Malkin 2-1 i powerplay. Då hyllade ryssen svenske Patric Hörnqvist. Det var nämligen efter ett skott från svensken som Malkin fick två chanser och gjorde mål på den andra när Hörnqvist spelade fram pucken och sedan stannade kvar framför mål.
— Det är inte jag. Det är Hörnqvist. Han är otrolig. Han stannade framför…. Det är otroligt. Jag ser genast höger sida och försöker skjuta snabbt, som jag kan, och få pucken att gå in, sa ryssen till nhl.com.

Den tilltrasslade situationen skulle dock kräva lång videobedömning innan målet godkändes. Capitals Barry Trotz krävde sedan ytterligare en bedömning gällande om målvakten blev störd eller ej.
— Jag såg inte pucken gå över linjen. Jag blev så arg eftersom det är en bra chans att göra mål, men efter det visades en repris på att den var inne, förklarar Malkin.

SE SITUATIONEN HÄR:

För Washington hade Nicklas Bäckström en assist vilket innebar hans 13:e poäng i slutspelet. Ställningen är nu 2-2 i matcher och nästa batalj går i Washington på lördag.