James Neal och Marc-André Fleury
Vegas

Kollapsade – men Vegas skaffade sig matchboll ändå

När Alex Tuch gjorde 4-0 för Vegas med drygt åtta minuter spelat av den tredje perioden var saken klar. Trodde alla. Men nattens match mot San José blev en rysare innan Golden Knights till sist kunde vinna med 5-3.

Det var liksom aldrig slut. Nu är Vegas Golden Knights en vinst ifrån en konferensfinal mot Nashville eller Winnipeg. I natt kom man i vanlig ordning ut stenhårt inför hemmapubliken och gick mot en ny storseger i stil med den man tog i match ett i serien mot San José. Då blev det 7-0.

James Neal gjorde 1-0 i slutsekunderna av den första perioden. Erik Haula och Alex Tuch följde upp med ett varsitt mål i den andra perioden. Och när samme Tuch sen gjorde 4-0 i mitten av den tredje perioden var matchen klar. Nu skulle de bara vänta in slutsignalen och sen åka till Kalifornien för att slå in matchbollen. Men riktigt så enkelt blev det inte för Vegas del.

TRE RAKA MÅL

4-1 kom av Kevin Labanc. 4-2 kom från den glödhete Tomas Hertl. 4-3 kom från Mikkel Bödker som därmed gjorde sitt första mål i slutspelet. Då stod klockan på 15:44. Med drygt fyra minuter kvar att spela var matchen helt plötsligt en superrysare. Skulle Vegas sumpa drömsitsen de satt sig själva i?

Nej, Sharks fick aldrig in 4-4-pucken. I stället kunde Jonathan Marchessault definitivt stänga butiken med 1:21 kvar av matchen. Vegas vann med 5-3 och har nu gett sig själva chansen att säkra en plats i konferensfinalen via en vinst i nästa match.