Mantas Armalis. Mantas Armalis.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Idag tillkännagav Skellefteå att de spikat sitt målvaktspar inför nästa säsong. Den litauiske landslagsmålvakten Mantas Armalis är klar för de två kommande säsongerna.

Mantas Armalis fick sitt stora genombrott hos Djurgården för ett par år sedan och efter två säsonger med spel i Nordamerika och KHL vänder han nu åter till Sverige. Denna gång Skellefteå.
— Han är en ambitiös kille, och jag räknar med att det blir en hård kamp mellan honom och ”Gurra” (Gustav Lindvall). Vi får här ett bra målvaktspar och jag hoppas de kan dra ikapp och berika varandra på samma sätt som Joni (Ortio) och ”Gurra” gjort de senaste säsongerna, säger målvaktstränaren Krister Holm i en kommentar på klubbens hemsida.

TURBULENTA ÅR

Den litauiske landslagsmålvakten skrev 2016 kontrakt med San José Sharks i NHL. Men det blev istället bara spel i AHL den säsongen för farmarlaget San Jose Barracuda. Den nyss avslutade säsongen spenderade 25-åringen i KHL med spel för Dinamo Riga där det bara blev 12 matcher.
— För det första känns det väldigt roligt och spännande att komma tillbaka till Sverige efter ett par turbulenta år utomlands. Att dessutom få komma till en klubb som Skellefteå är ett stort plus. En klubb med så mycket framgång de senaste åren kan endast innebära en välstrukturerad organisation som jag gärna är en del av, säger målvakten själv om övergången.