PITTSBURGH, PA – MAY 07: Washington Capitals Center Evgeny Kuznetsov (92) and Washington Capitals Left Wing Alex Ovechkin (8) celebrate after Kuznetsov scored the game winning goal during the overtime period. The Washington Capitals went on win 2-1 in the overtime period against the Pittsburgh Penguins in Game Six of the Eastern Conference Second Round during the 2018 NHL Eishockey Herren USA Stanley Cup Playoffs on May 7, 2018, at PPG Paints Arena in Pittsburgh, PA. The Capitals won the series 4-2 and advance to the Conference Finals. …
Washington

Capitals jagade bort spöket – tog revansch på regerande mästarna

ANNONS

De senaste två åren har Washington Capitals åkt ut mot Pittsburgh Penguins i den andra slutspelsrundan. I natt såg de till att jaga bort det spöket genom att vinna med 2-1 efter förlängning och slå ut de dubbla regerande mästarna med totalt 4-2 i matcher.
– Vi tror på varandra. Det spelar ingen roll vad som hänt tidigare, säger Alex Ovechkin till NHL.com.

Washington har genom åren haft svårt att ta sig långt i slutspel. Med nattens seger på bortaplan inräknat är det bara tredje gången i klubbens historia som de tar sig förbi den andra slutspelsrundan, senast det hände var 1998.
Och för Ovechkin var det första gången han fick vara med om att slå ut Penguins ur en slutspelsserie.

– Vi har hållit ihop. Vi visste att segern fanns där. Vi var tvungna och kriga hela vägen in. Det känns kanon just nu och nu går vi vidare, säger Ovechkin.

Ryssen var också högst delaktig i matchavgörandet. 5:27 in i slutperioden spelade han fram landsmannen Evgeny Kuznetsov som tryckte sig mellan två Penguins-backar och satte avgörandet bakom en överspelad Matt Murray. 

– Jag såg att han var där och la pucken på ytan och sedan gjorde han vad han gör bäst. Det känns kanon. Jag har aldrig varit i den här sitsen tidigare och ser fram emot att spela konferensfinal, säger ”Ovi”.

Alex Chiasson satte 1-0 till Capitals i den andra perioden, men Penguins kom tillbaka och kvitterade genom Kris Letang. Båda lagen hade sedan en hel del chanser vardera för att ta ledningen i matchen, men målvakterna Murray och Braden Holtby höll tätt.

INGEN ”THREEPEAT” FÖR PENGUINS

Capitals lycka innebar motsatsen för Penguins som missade chansen att vinna tre Stanley Cup-slutspel på rad som första lag sedan New York Islanders, som vann fyra mellan 1980-1983.

– Det är svårt att ta sig dit oavsett om du vunnit de två tidigare åren. Jag vet att alla prata de om att vinna ett tredje raka men det är svårt. Det är den roligaste tiden på året, tyvärr kunde vi inte få till det, säger lagets kapten Sidney Crosby.

Crosby hade chansen att ge Penguins en ledning i slutet av den tredje perioden när han styrde Bryan Rust passning på mål. Men Holtby räddade och tog sedan också hand om Patric Hörnqvist retur.

– Ibland tror jag att vi alla lär oss mer från våra misslyckanden är när vi lyckas. Jag tror den här gruppen vet hur svårt det är att vinna i slutspel. Alla lag är riktigt bra. Det är en fin gräns mellan att vinna och förlora, säger Penguins coach Mike Sullivan till NHL.com.

Penguins-spelarna får plocka fram golfklubborna eller åka och spela VM i Danmark. Capitals får däremot ladda om och börja scouta Tampa Bay Lightning som väntar i konferensfinalen. Några dagars vila ger också Capitals ett bra läge för att få Nicklas Bäckström redo för spel igen. Svensken missade match 6 med en överkroppsskada.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch