180508 Ishockey, Ishockey-VM 2018, Dag 5, Tjeckien – Schweiz: Ice Hockey – 2018 IIHF World Championships – Group A – Czech Republic v Switzerland – Royal Arena – Copenhagen, Denmark – May 8, 2018 – Dmitrij Jaskin of the Czech Republic celebrates with team mates after scoring a goal. REUTERS/Grigory Dukor © Bildbyrån – COP 7 – SWEDEN ONLY …
VM 2018

Grinig match när Tjeckien tog blytunga poäng

ANNONS

Tjeckien och Schweiz bjöd på en rejält grinig tillställning. Poängen var enormt viktiga i kampen om slutspel och det var Tjeckien som tog två av tre möjliga när de på straffar kunde vinna med 5-4.

Nino Niederreiter gav Schweiz ledningen i matchen men Dominik Kubalik skulle kvittera innan den första perioden var slut.

Matchen var enormt grinig och de höga klubborna haglade i spelarnas ansikten. Vilket också renderade i en hel del utvisningsminuter och powerplay för de båda lagen. Gregory Hofmann och Simon Moser såg med varsitt läckert mål till att ge Schweiz en tvåmålsledning i början av den andra perioden. Michal Moravcik reducerade, men Nino Niederreiter såg med sitt andra mål i matchen till att återigen ta Schweiz till en tvåmålsledning.

Men den andra perioden var perioden där allt hände och utvisningarna liksom målen duggade tätt. Tjeckien skulle komma tillbaka och innan den andra periodvilan hade Dmitrij Jaskin och Michal Repik kvitterat tillställningen.

Den tredje perioden blev mållös, även om Tjeckien i slutet fick en möjlighet på straffslag som inte förvaltades. Även förlängningen blev mållös och det var först på straffslag som Michal Repik kunde avgöra till Tjeckiens fördel.

För Tjeckien som bara hade två poäng av sex möjliga på de två inledande omgångarna var poängen välbehövliga i jakten på slutspel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games